Welcome to the Java Programming Forums


The professional, friendly Java community. 21,500 members and growing!


The Java Programming Forums are a community of Java programmers from all around the World. Our members have a wide range of skills and they all have one thing in common: A passion to learn and code Java. We invite beginner Java programmers right through to Java professionals to post here and share your knowledge. Become a part of the community, help others, expand your knowledge of Java and enjoy talking with like minded people. Registration is quick and best of all free. We look forward to meeting you.


>> REGISTER NOW TO START POSTING


Members have full access to the forums. Advertisements are removed for registered users.

Results 1 to 12 of 12

Thread: I'm having a weird problem with my browsers

  1. #1
    Banned
    Join Date
    May 2010
    Location
    North Central Illinois
    Posts
    1,631
    My Mood
    Sleepy
    Thanks
    390
    Thanked 112 Times in 110 Posts

    Default I'm having a weird problem with my browsers

    I've gotten

    Connection timed out

    The server at sitename.com is taking too long to respond.

    Also, now another site that I'm at is starting to do that.
    What is going on? Why are some websites timing out?

    How do I deal with this?

    What's even stranger is that I try to open it in other browsers besides my main one (Firefox)
    and they too give error messages.

    I've tried another computer, downstairs, and it too couldn't get to my first site. However, I haven't tried it to see if I can get to this new site.

    What could be causing the server to time out like this?

    Also, it seems others can all get to the first site but I can't, even after over a month!

    I'm not sure if others can get to this new site, but it's starting to get me angry.

    Also, it might be a search engine or toolbar glitch.

    Often, even for Java Programming Forums, I get a message saying

    "Oops this page appears to be broken!" from Yahoo and it tries to find the site.

    It comes up sometimes when I'm posting, sometimes when I added a smile, and other things. It's also coming up at this new site, though it doesn't appear for most sites, though. But it has for a while from Java Programming Forums and also my new site.

    I'm wondering if these two annoyances are related.
    Last edited by javapenguin; August 17th, 2011 at 01:12 PM.


  2. #2
    Super Moderator Sean4u's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Tavistock, UK
    Posts
    637
    Thanks
    5
    Thanked 103 Times in 93 Posts

    Default Re: I'm having a weird problem with my browsers

    Have you tried using a proxy to check to see if other people on the Internet can see those sites? I usually use Google Translate for this job.

  3. #3
    Banned
    Join Date
    May 2010
    Location
    North Central Illinois
    Posts
    1,631
    My Mood
    Sleepy
    Thanks
    390
    Thanked 112 Times in 110 Posts

    Default Re: I'm having a weird problem with my browsers

    What's a proxy? I've asked other people for the first site I had problems with and they said they could all get in fine.

    Try to see if you can get into dreamtechweb.com

    It appears I'm having problems connecting to some servers.
    Last edited by javapenguin; August 17th, 2011 at 01:52 PM.

  4. #4
    Super Moderator Sean4u's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Tavistock, UK
    Posts
    637
    Thanks
    5
    Thanked 103 Times in 93 Posts

    Default Re: I'm having a weird problem with my browsers

    A proxy is what I just was when I followed the link you posted! It works just fine. Did you ever hear of 'proxy voting'? You nominate someone to vote for you. A web proxy (this way is sometimes called a 'forward proxy') is a service that requests a page on request from you. They're most popularly used by school students to circumvent a school firewall that blocks access to youtube, facebook etc.
    Here's Google Translate acting as a translate-into-german proxy for you:
    Google Translate

  5. #5
    Super Moderator Sean4u's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Tavistock, UK
    Posts
    637
    Thanks
    5
    Thanked 103 Times in 93 Posts

    Default Re: I'm having a weird problem with my browsers

    If you're having 'my-site-is-dead' paranoia (happens to us all), websitepulse is pretty handy:
    Free Monitoring Test Tools by WebSitePulse

    And you could always try a shamefully unattractive, but very effective page such as:
    See Server HTTP Headers

  6. #6
    Banned
    Join Date
    May 2010
    Location
    North Central Illinois
    Posts
    1,631
    My Mood
    Sleepy
    Thanks
    390
    Thanked 112 Times in 110 Posts

    Default Re: I'm having a weird problem with my browsers

    Ok, the site isn't dead.

    I just can't get in.

  7. #7
    Banned
    Join Date
    May 2010
    Location
    North Central Illinois
    Posts
    1,631
    My Mood
    Sleepy
    Thanks
    390
    Thanked 112 Times in 110 Posts

    Default Re: I'm having a weird problem with my browsers

    Ok, the proxy things worked, but I can't understand German.

    Also, it's still usually taking too long to respond, but I know it's not dead.

  8. #8
    Banned
    Join Date
    May 2010
    Location
    North Central Illinois
    Posts
    1,631
    My Mood
    Sleepy
    Thanks
    390
    Thanked 112 Times in 110 Posts

    Default Re: I'm having a weird problem with my browsers

    Also, I'm getting this message from yahoo:

    Oops! This page appears broken. DNS Error - Server cannot be found.

    Maybe my yahoo toolbar is causing the problem or something.

    But how do I disable it to see for sure?

  9. #9
    Super Moderator Sean4u's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Tavistock, UK
    Posts
    637
    Thanks
    5
    Thanked 103 Times in 93 Posts

    Default Re: I'm having a weird problem with my browsers

    Can you use traceroute or ping to tell you what's going on with your traffic? If the browser is failing to connect, you must have sufficient connectivity to your ISP's nameservers - and your connection to JPF seems ok today! It could just be that it's a bad route somewhere that's dropping (most of) its traffic.

    I had this one time where I tore a strip off my hosting company's tech support for letting my sites go down all the time and then realised that I didn't always successfully kill a buggy nameserver I was developing on my own network that was sending my requests to bad addresses.

    but I can't understand German
    Sites taking an unusually long time to load (for you only) sounds like a broken or overloaded route to me. Try your favourite network tool that gives you low-level statistics about network traffic.

    This page appears broken. DNS Error - Server cannot be found
    Oh, I take back what I said about your ISP's nameservers. Seems like everything is giving up on you. Do you have a cat? Mice? Maybe you should get a cat.

  10. #10
    Banned
    Join Date
    May 2010
    Location
    North Central Illinois
    Posts
    1,631
    My Mood
    Sleepy
    Thanks
    390
    Thanked 112 Times in 110 Posts

    Default Re: I'm having a weird problem with my browsers

    It seems that the network itself might be having problems.

    But how do I fix the network?

    What favorite network tool were you referring to?

    I have a dog.

    However, I think those toolbars, one of which had been causing many errors, have all been disabled and now my network runs faster.

    However, the problem is still there, though I may have gotten rid of the "Broken Page" error.

    Haven't seen it yet since I disabled the yahoo toolbar.

    I had had like 5 or 6 toolbars with my browser (I got them and didn't know how to get rid of them, until now when I looked at plugins and stuff, which I should have done a long time ago, and disabled them all.

    Why can't my browser find servers at php forums?

    Why are the other browsers not letting me get in either?

    What do you do if it's an entire network or ISP, though why the problem would still be lingering, and now increasing!, after over a month is beyond me?
    Last edited by javapenguin; August 17th, 2011 at 04:24 PM.

  11. #11
    Super Moderator Sean4u's Avatar
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Tavistock, UK
    Posts
    637
    Thanks
    5
    Thanked 103 Times in 93 Posts

    Default Re: I'm having a weird problem with my browsers

    You could try some of the suggestions on this page, it seems like a reasonable place to start:
    How to Test Network and Internet Latency (Lag) in Microsoft Windows - wikiHow
    You could maybe also have a quick visit to speedtest.net to see if your Internet connection seems to have degraded, if you knew how it performed before.

  12. #12
    mmm.. coffee JavaPF's Avatar
    Join Date
    May 2008
    Location
    United Kingdom
    Posts
    3,336
    My Mood
    Mellow
    Thanks
    258
    Thanked 286 Times in 225 Posts
    Blog Entries
    4

    Default Re: I'm having a weird problem with my browsers

    Open a command window (Start > Run > CMD) and type this in order.
    Press enter after each command..

    ipconfig /release

    ipconfig /renew

    ipconfig /flushdns

    Might be worth running a MalwareBytes scan if this doesn't help
    Malwarebytes : Free anti-malware, anti-virus and spyware removal download
    Please use [highlight=Java] code [/highlight] tags when posting your code.
    Forum Tip: Add to peoples reputation by clicking the button on their useful posts.

    Looking for a Java job? Visit - Java Programming Careers

Similar Threads

  1. loading jsp pages in different browsers
    By sridevi karampudi in forum JavaServer Pages: JSP & JSTL
    Replies: 3
    Last Post: February 5th, 2013, 11:44 PM
  2. Weird ActioListener problem
    By macko in forum What's Wrong With My Code?
    Replies: 2
    Last Post: May 12th, 2011, 01:55 AM
  3. [SOLVED] Weird calendar.
    By javapenguin in forum What's Wrong With My Code?
    Replies: 7
    Last Post: January 3rd, 2011, 07:19 PM
  4. URLs in browsers
    By subhvi in forum Java Networking
    Replies: 3
    Last Post: October 8th, 2010, 03:06 AM
  5. Jsp weird problem
    By johniem in forum JavaServer Pages: JSP & JSTL
    Replies: 1
    Last Post: February 5th, 2010, 05:46 AM